Вітаю❤️ Друже, а ти й не уявляєш усе багатство історії створення сорбету! Тож знайомся, пращур усіма улюбленого морозива! Його історія сягає сивої давнини: ще в III тисячолітті до нашої ери жителі давніх держав Азії насолоджувалися меленим льодом, який був змішаний з молоком або фруктовими соками. Через п'ять століть єгипетські фараони пригощали дорогих гостей освіжаючими ласощами в спеку на основі подрібнених фруктів і льоду. У Біблії є згадка про Ісаака, який пропонував Аврааму молоко кози, змішане зі снігом і ягодами. Римський імператор Нерон прославився не тільки своєю кровожерливістю, але і зворушливою любов'ю до солодкого: зокрема, на його застіллях подавали сніг, политий виноградним соком і вином. Через століття венеціанський купець Марко Поло дізнався про смачний десерт в своїх мандрах по азіатським країнам і, звичайно ж, поспішив ощасливити світ стародавнім рецептом. Опісля, сорбети стали дуже модними на батьківщині мандрівника. Сорбет готували китайці. Задля цього їм доводилося збирати сніг з гірських вершин, а начинням слугувала суміш фруктів й меду. Неодноразово китайцям доводилося навчати рецепту арабів та персів. Щоправда, кожен з них вносив у рецептуру щось своє... Араби іноді мед замінювали цукровим сиропом, а перси додавали горіхів. І ці народи в свою чергу, поділились рецептурою з Італією. Італійцям же, в свою чергу, спало на думку додавати у сорбет молоко, вершки, яєчні жовтки. В кожному пристойному італійському будинку було прийнято подавати крижане частування між основними стравами, а згодом морозиво з молока, фруктів або їх суміші можна було купити буквально на кожному кроці Італії. І до того ж, це була улюблена смачняшка Катерини Медічі. У день свого весілля із французьким королем, Катерина привезла свого предворного шеф-кухаря з собою, за його неймовірний хист приготування цієї страви. Але рецепт тримали в секреті. Через століття, онучка Катерини - Генрієтта Медічі виходила заміж за англійського короля Карла І, головною стравою весілля також був сорбет. Так рецепт відійшов і в Англію також. І, звісно, Америка не обмежилася знаннями рецептури. Промітний італійський кондитер Джованні Базіоло, емігрувавши, почав продавати морозиво на вулицях Нью-Йорка. Пропоную спробувати цю смакоту! Тримай рецептик!
🔸Термічна обробка: немає необхідності
🔸Час приготування: 20 хвилин
🔸Калорійність: 100 грам - 78 кКал
Тобі знадобиться:
🐲Соковиті стиглі ківі - 900 г
🐲Свіжовичавлений сік лайму - 15 г
🐲Цедра лайму - 10 г
Не солодке кокосове молоко - 80 г
Мед - 90 г
Спосіб приготування:
1) Застеляємо деко пергаментним папером.2) Очищаємо ківі від шкірки та нарізаємо дрібними шаточками.
3) Розкладаємо нарізані шматочки на деко одним шаром та відправимо отримане у морозилку, години так на 2.
4) По закінченню часу, з допомогою блендеру збиваємо заморожені ківі, поступово додаючи в них сік з цедрою лайму та та кокосове молоко до однорідної маси. Текстура має вийти ніжною, але якщо бажаєш більш твердий сорбет, то відправмо його в морозилку повторно десь на годинку. Готово! Можна приступати до дегустації!
З любовью,
твій Дракоша!
❤️ Смачного❤️
твій Дракоша!
❤️ Смачного❤️