Японські тістечка «Мочі»

 

Вітаю❤️ Нещодавно твій Дракоша відвідав далеку Японію. Ця країна справді вражає своїми кулінарними рецептами! Мені, як особливому солодкоїжці, дуже прийшлись до смаку традиційні японські тістечка "Мочі". Колись давно, коли мочі вважалося стравою японської знаті, слуги напекли для сім’ї полководця багацько кольорових рисових тістечок. Син полководця, що з дитинства волів стати вправним лучником, не пририваючи обіду з сім’єю розпочав тренування. В якості цілі він не задумуючись взяв перше що під руку потрапило – мочі. Уражене гострою стрілою з доволі далекої дистанції тістечко перетворилося на білого лебедя, й злетіло до небес. Незадовго після цього настала страшна засуха. Люди довго голодували, звинувачуючи полководського сина, мовляли їх становище – покарання за його зневажливе ставлення до їжі. Жителі вирішили повернути багатий врожай та подолати голод. Вони зібрали всі свої запаси з рису, але їх вистачило лише на три рисових тістечка. Викладені мочі жителі поклали в центр найбільшого рисового поля, і почали молитися лебедю, благаючи щоб той повернувся. Білий птах змилувався над людьми, він вернувся на землю втамувавши спрагу землі. З голодом було покінчено. А мочі – з тих пір вважається святою стравою. Спробуй і ти! Я приніс тобі рецептик!

🔸Термічна обробка: необхідно
🔸Час приготування: 1 година
🔸Калорійність: 100 грам - 220 кКал

Тобі знадобиться:
🐲Сир не жирний або ж знежирений - 100 г
🐲Ягода (яка забажаєш) - 80 г
🐲Борошно з клейкого рису - 50 г
🐲Мед - 75 г
🐲Вода - 100 мл

Спосіб приготування:
1) Змішуємо борошно з водою і медом. (якщо бажаєш кольорові мочі, слід додати сік розтовченої ягоди).
2) Накриваємо посуд з масою харчовою плівкою і кладемо в мікрохвильову піч, на максимальну потужність на 1 хвилину. Через хвилину витягаємо, добре перемішуємо, закриваємо харчовою плівкою і відправляємо ще раз в піч на 1 хвилину. Перевіряємо результат! Маса повинна бути пластичною та тягучою. Якщо ж вона лишилася рідкою - відправляємо повторно у піч на 60 секунд. Тісто готове.
3) Гаряче тісто викладаємо на робочу поверхню, посипану картопляним або рисовим крохмалем. (тісто буде дуже ніжне).
4) Коли тісто трохи охолоне качалкою або руками розгортаємо його, щоб вийшов квадрат.
5) Ріжемо квадрат на 4 частини і лишаємо остигати.
6) Після того, як наші заготовки охололи, кладемо в середину начинку з сиру, змішаного з медом і ягоду.
7) Формуємо тістечка, закручуючи тісто за принципом хінкалі. Викладаємо на дошку або тарілку посипану крохмалем швом донизу.
8) Прибираємо в морозилку на 40 хвилин. Готово! Можна приступати до дегустації😋!


З любовью,
твій Дракоша!
❤️ Смачного❤️