Французькі «Кокосові хмарки»

 

Вітаю❤️ Друже, а чи любиш ти кокос? Якщо так, пропоную тобі легкий рецептик смачнющих «Кокосових хмарок». Ти будеш у захваті! Доречі, історія цієї страви трохи кумедна. «Дерево ледарів» - так називали кокосову пальму католицькі місіонери. «Дерево життя» - так називали в Європі. Це печивко - органічно об'єднує ці два висловлювання. Рецептура настільки проста, що приготувати його може навіть ледачий. Саме, так і вчинили французькі кондитери, в кінці 14 століття, коли їм було велено створити новий унікальний смак. Згодом воно набуло всесвітньої популярності. Готували таке печивко в домашніх умовах, при дворі, на фабриках і мануфактурах. А французькі дієтологи довели, що воно є дієтичним продуктом, що позитивно впливає на здоров'я людини. Вся справа в користі його головного компонента - м'якоті кокоса.

🔸Термічна обробка: необхідно
🔸Час приготування: 20 хвилин
🔸Калорійність: 100 грам - 230 кКал
 

Тобі знадобиться:
🐲Яєчні білки – 2 шт
🐲Йогурт грецький – 80 г
🐲Мед – 30 г
🐲Кокосова стружка – 80 г

Спосіб приготування:
1) Білки відділяємо від жовтків. З допомогою блендеру збиваємо яєчні білки з щіпкою солі та меду до піків. Маса вийде глянцевою та стійкою.
2) Заливаємо йогурт, обережно перемішуємо ложкою або силіконовою лопаткою (але не міксером, блендером, вінчиком).
3) Додаємо кокосову стружку, й знову перемішуємо.
4) Отриману масу викладаємо на пергамент кружечками (або якщо є формочки для печивка - чарівно, використаймо їх).
5) Випікаємо печивка при температурі 170 градусів, буквально 15 хвилин! Доки краєчка не позолотяться (слідкуй щоб не згоріли). Готово! Можна приступати до дегустації😋!

З любовью,
твій Дракоша!
❤️ Смачного❤️